









2016 ADDRESSING HOMELESSNESS CONFERENCE

Home is where the heart is: Building Hope for mental health and recovery

Conference Programme at a Glance

Thursday 4 August, 2016

TIME/D	URATION		SPEAKERS
8.30	30 mins	Registration	
9.00	10 mins	Welcome	The Hon Rev Dr Lynn Arnold AO
			Chair of Trustees, Don Dunstan Foundation
9.10	15 mins	Official Conference Opening	The Hon Zoe Bettison, Minister for Social Housing
			Mr Chris Burns, South Australian Mental Health
		201511	Commissioner
9.259.45	20 mins	2016 Homelessness Update	Dr Debbie Faulkner, Acting Director, Centre for Housing,
	20	2016 Mantal Haalth Hadata	Urban & Regional Planning, The University of Adelaide
9.45	20 mins	2016 Mental Health Update	Geoff Harris, Executive Director Mental Health Coalition SA
10.05	25 mins	Lived Experiences	Cary Nayda shares her personal experiences of living with
			mental illness and homelessness
10.30	20 mins	Morning Tea	Sponsor – TBC
10.50	40 mins	Keynote address: Homelessness is	Rosanne Haggerty
		not the problem: Making democracy	President, Community Solutions (USA)
		work in the 21st century	, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
11.30	10 mins	Q&A – Discussion	
11.40	40 mins	Keynote address: 'Home as part of	Professor Mike Slade
		the journey of recovery'	Professor of Mental Health Recovery and Social Inclusion,
12.20	10 mins	Q&A – Discussion	University of Nottingham (UK)
12.30	45 mins	Lunch	Sponsor – TBC
1.15	25 mins	Critical Sector Issues	Panel Chair, Rev Peter Sandeman
		Expert Panel	Rosanne Haggerty, Community Solutions, USA
			Prof Mike Slade, University of Nottingham, UK
1.40	40 mins	Q&A – Discussion	Emeritus Prof Chris Chamberlain, RMIT University, Melb
			David Butt, CEO National Mental Health Commission
2.20	40 mins	Research Update	
		Mental Health: Exploring	Tanya MacKay, Researcher, Flinders University, in
		Collaborative Community Reform in South Australia	partnership with the Don Dunstan Foundation and the Mental Health Coalition of South Australia
		South Australia	Mental Health Coalition of South Australia
		Healing my way – an Aboriginal	Olive Bennell, Manager Community Integration
		perspective	Partnerships, Community and Housing, AnglicareSA
3.00		Afternoon Tea	Sponsor – TBC
3.15	75 mins	CONCUR	RENT SESSIONS
	75 1111115		
		WORKSHOP: 'Everything I've wanted to ask about recovery.'	FORUM: The Way Ahead – Recommendations for SA Panel Chair: Ross Womersley, CEO, SACOSS
		wanted to ask about recovery.	Geoff Harris, Mental Health Coalition
		Prof Mike Slade , University of	Carol Shard, Housing SA, Dept. for Communities & Social Inclusio
		Nottingham, UK	Bill Miliotis, Manager Partners in Recovery Neami National
		and the second s	Dr. Alice Clark, Shelter SA
			Ass Commissioner Paul Dickson, SA Police
4.30	10 mins	Conference Closing Remarks	Dr Debbie Faulkner, The University of Adelaide
4.40		Vote of thanks	Cathie King, Chair of Board of Management
			Don Dunstan Foundation
4.45		Post Conference Drinks	